Karins Äppel-tence-kaka

Recept på  Karins Tence-kaka

Ekologisk, närproducerad och jättegod- men ganska mycket kalorier i,  förstås.Fordrar alltså en timmes motion efter varje avnjuten portion.

5 stora äpplen

5 ägg

4+1 dl socker ( gärna 1/3 råsocker)

5 dl vetemjöl ( gärna  ¼ rågsikt och grahamsmjöl, eller något annat mjöl)

200 ge smör

Kanel

 

Sätt ugnen på 200 grader

Smörj och bröa en långpanna

Skala och skiva äpplerna

Vispa ägg och 4 dl socker

Blanda i mjölet ( obs inget bakpulver)

Häll smeten i långpannan och fördela i smeten

Strö socker och kanel

Skiva smöret och lägg på det

Grädda 30-35 min – kolla så att kakan inte blir torr.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0